Meer informatie over Tooway Konnect satelliet internet

 • Snel satelliet internet voor buitengebieden voor zowel zakelijk als prive gebruik
 • Tijdelijk internet voor op de bouwplaats of op uw evenement
 • Stabiele WiFi oplossingen voor Horeca, Recreatie en MKB
 • Snel satelliet internet voor buitengebieden voor zowel zakelijk als prive gebruik

  Snel satelliet internet voor buitengebieden voor zowel zakelijk als prive gebruik. Abonnementen vanaf € 30,50 per maand, schaalbare data volumes tot 500 GB per maand.

 • Tijdelijk internet voor op de bouwplaats of op uw evenement

  Omdat u bijvoorbeeld een bouwkeet wilt inrichten, de vaste lijn naar uw nieuwe pand nog niet is opgeleverd of omdat u een pop-up winkel wilt oprichten.

  Satelliet internet is zeer stabiel, heeft een hoge upload en leveren wij Plug and Play af.

 • Stabiele WiFi oplossingen voor Horeca, Recreatie en MKB

  Geschikt voor gastgebruik, PIN, POS en uw zakelijk netwerk.
  Stabiel internet voor daggasten en vastegasten, eerlijke bandbreedte verdeling onder de gebruikers onderling.

Over Tooway Konnect PRO satelliet internet abonnementen

Onze Tooway Konnect PRO zakelijke satelliet internet abonnementen stellen bedrijven in staat ten volle te profiteren van de goede dekking en de betaalbaarheid van Tooway. Tooway levert Business-grade satelliet breedband ongeacht uw locatie of bestaande lokale telecominfrastructuur.

Met Tooway Konnect PRO krijgt u de beschikking over een satelliet internet verbinding met snelheden tot 50 Mbps download en 10 Mbps upload. De snelheid en data volumes zijn afhankelijk van het abonnement dat u kiest, er is al een abonnement vanaf € 35,00 (excl. BTW) met een data volume van 10 GB. Het data volume kunt u gebruiken zoals ú wenst. Of u nu het volledige volume download of upload, dat maakt niet uit.

Indien het data volume niet voldoende is, wordt de internet verbinding niet afgesloten, afhankelijk van uw abonnement zal de snelheid verlaagd worden naar 256/256 Kbps, 512/512 Kbps of 3/1 Mbps. Dit is voldoende om e-mail te versturen en voor VoIP telefonie, surfen over het internet is wel mogelijk maar erg langzaam. U kunt om de snelheid terug te krijgen data bijkopen, een zogenaamde volume booster, of uw abonnement upgraden naar een hoger abonnement. Uiteraard kunt u ook niets doen, eens per maand wordt het data volume gereset, u kunt dan weer gebruik maken van de volledige snelheid.

Prioriteit op het netwerk met Tooway Business abonnementen van Tweeweginternet    

Tussen 7:00 en 19:00 uur krijgt u voorrang op het Tooway netwerk (tenminste het dubbele van de toewijzing van de bandbreedte t.o.v. B2C abonnementen).

Daluren bij een Tooway Business abonnement van Tweeweginternet  

Ook met Tooway Konnect PRO zakelijke satelliet abonnementen kunt u gebruik maken van Daluren, datagebruik tussen 23:00 en 07:00 uur wordt niet mee geteld bij het maandelijks data volume.

Met meerdere IP adressen te bestellen bij Tweeweginternet  

Tooway Konnect PRO abonnementen worden geleverd met 1 bereikbaar IP adres, het is mogelijk om tot maximaal 3 IP adressen extra te bestellen, tegen een vast maandelijks tarief van € 8,50 (excl. BTW) per IP adres.

Met een Tooway Konnect PRO zakelijke satelliet internet abonnement beschikt u over:

 • 1 vast, openbaar IP-adres (land specifiek) om gemakkelijke connectiviteit naar zakelijke diensten en toepassingen mogelijk maken;
 • Hoge datadoorvoer om te kunnen werken met de huidige bandbreedte hongerige zakelijke toepassingen;
 • Grote, schaalbare data volumes. Volume boosters van 1, 10, 20, 50 en 100 GB zijn beschikbaar wanneer u dat nodig heeft;
 • De laatste versnellings technologie, waaronder een geïntegreerde prestatie bevorderende proxy (PEP) met pre-ophalen om sneller te kunnen browsen en downloaden;
 • Hoge netwerk up tijden met robuuste en betrouwbare apparatuur, en het Ka-sat geavanceerde multi-redundant netwerk met 8 operationele en 2 back-up gateways over 5 landen.

Ideaal voor back-up of fail-over-connectiviteit voor uw bestaande internet aansluiting!

Klik hier voor meer informatie over Tooway Konnect PRO abonnementen en tarieven.

Tooway maakt gebruik maakt van een robuuste satelliet schotel van 75 cm doorsnede met een Viasat Surfbeam2 modem. De verzend- en ontvangstkop is van zware, hoge kwaliteit en zend met een hoog vermogen uit. Hierdoor kunnen de snelheden van 6 Mbps upload gehaald worden.

 • Hoe werkt satelliet internet?
 • Hoe kan ik Tooway satelliet internet krijgen?
 • Hoe werkt satelliet internet?

  Wij verbinden uw computer via satelliet met een super snelle link naar de internet backbone.

  Een satelliet schotel, satelliet modem en router is alles wat u nodig heeft. De 15, 30 of 50 Mbps download snelheid is overal in Europa beschikbaar, onafhankelijk van telefoon of kabel.

  Klik hier voor meer informatie

 • Hoe kan ik Tooway satelliet internet krijgen?

  In 3 stappen bent u online:

  1. Lees deze website goed en bepaal welk abonnement u nodig heeft
  2. Bestel uw satelliet installatie set, wij nemen binnen 48 uur contact met u op voor de installatie of aflevering
  3. Monteer de satelliet set en richt de schotel uit, sluit uw computer of router aan en u bent online via snel breedband internet.

  Klik hier voor meer informatie

Over Tooway Thuis

Met Tooway Thuis krijgt u de beschikking over een satelliet internet verbinding met snelheden tot 30 Mbps download en 6 Mbps upload. Data volumes en de snelheid zijn afhankelijk van het abonnement dat u kiest, er is al een abonnement vanaf € 30,50 met een data volume van 10 GB.

Met de Tooway Thuis abonnementen kunt u gebruik maken van Daluren. Dit houdt in dat de data die u in die periode verbruikt niet meegeteld wordt voor het maandelijks data volume. De daluren zijn van 01:00 tot 06:00 uur.

Indien het data volume niet voldoende is, wordt de internet verbinding niet afgesloten maar komt u in de FAP terecht. Dit houdt in dat u met op een snelheid van 256 Kbps kunt downloaden en uploaden. U kunt om de snelheid terug te krijgen data bijkopen, een zogenaamde volume booster, of uw abonnement upgraden naar een hoger pakket. Uiteraard kunt u ook niets doen, eens per maand wordt het data volume gereset, u kunt dan weer gebruik maken van de volledige snelheid.

Tooway Thuis abonnementen hebben een privé dynamisch IP adres, dit houdt in dat u een IP adres krijgt binnen het Skylogic/Tooway netwerk. Vanaf daar wordt u naar het internet geleid. Dit IP adres is niet benaderbaar vanuit een externe locatie. Wilt u een vast, publiek benaderbaar IP adres, dan kiest u voor een Tooway Business PRO abonnement.

Satelliet internet wordt geleverd met een EU IP adres, hierdoor is het niet mogelijk om streams op het internet te bekijken met Nederlands copyright.

Bij Tooway kunt u de installatie set zelf aan schaffen of, in het geval van een Thuis abonnement, kunt u ook kiezen om de installatie set te huren. De minimale contract termijn voor het huren van de Tooway Installatie set is 24 maanden. Na afloop dient u het modem en de verzendkop naar ons terug te sturen. Bij aanschaf van de set kent Tooway Thuis een contract periode van 3 maanden, Tooway Business abonnementen hebben een contract periode van minimaal 1 jaar.

Klik hier voor meer informatie over de tarieven van Tooway Thuis.

Tooway maakt gebruik maakt van een robuuste satelliet schotel van 75 cm doorsnede met een Viasat Surfbeam2 modem. De verzend- en ontvangstkop is van zware, hoge kwaliteit en zend met een hoog vermogen uit. Hierdoor kunnen de snelheden van 6 Mbps upload gehaald worden.

Fair Acces Policy (FAP) van Tooway

Wij vinden dat Tooway een eerlijk product is door gebruikers, aan de hand van wat zij willen of nodig hebben, te laten betalen voor de bandbreedte. Iemand die weinig data gebruikt betaald niet mee aan de grootverbruikers van dataverkeer zoals bij andere internet providers wel gebeurt. Om te garanderen dat iedereen zoveel mogelijk de hoogste snelheid op internet kan behalen, heeft Tooway een regel ingesteld om excessief gebruik te beteugelen en data volumes volgens abonnement  te handhaven.

Dit wordt bij Tooway de FAP genoemd wat staat voor Fair Access Policy, hierdoor worden gebruikers die in korte tijd heel veel data verkeer genereren tijdelijk beperkt in snelheid om excessief gebruik tegen te gaan en het afgesloten datavolume bij het abonnement te handhaven.

Deze techniek zorgt ervoor dat de gebruikelijke hoge verbindingskwaliteit niet verstoort word door het excessieve data gebruik van een paar gebruikers, de limiet voor datagebruik hangt af van het afgesloten abonnement.
Als deze regel niet automatisch gehandhaafd wordt zou, statistisch gezien, 80% van de totaal beschikbare bandbreedte verbruikt worden door 20% van de gebruikers.

Natuurlijk moeten we excessief data gebruik voorkomen. Als we dat niet doen kunnen gebruikers last krijgen van een trage verbinding omdat één of enkele gebruikers excessief data verbruiken.  Bijvoorbeeld gedurende spitstijden, gebruikers die excessief data verbruiken zullen merken dat niet-urgent internet verkeer (zoals peer-to-peer netwerken) een lagere prioriteit krijgen. Hiermee zorgen we ervoor dat alle andere gebruikers een snelle internet verbinding houden.

Tooway Thuis abonnementen

Als de helft van het toegestane data volume (zowel download als upload) bereikt is, kan bij drukte op het netwerk de snelheid ingeperkt worden.

Daluren: Met een Tooway Thuis abonnement kunt u onbeperkt data verbruiken tijdens de nachtelijke uren. Dit betekent dat software updates en grote downloads zoals films en DVD's die u gedurende deze tijd download, niet geteld worden bij uw data verbruik. Indien u een router bij Tweeweginternet bestelt wordt deze geconfigureerd om optimaal gebruik te maken van de daluren. 

Indien uw data volume opgebruikt is, wordt de verbinding niet afgesloten, maar houd u een snelheid over van 256Kbps down- en upload.

Tooway Konnect PRO

Tooway Konnect PRO zakelijke satelliet internet abonnementen krijgen tussen 07:00 en 19:00 uur voorrang op het Tooway netwerk, tenminste het dubbele van de toewijzing van de bandbreedte t.o.v. Thuis/B2C abonnementen.

Indien uw data volume opgebruikt is, wordt de verbinding niet afgesloten, afhankelijk van uw abonnement zal de snelheid verlaagd worden naar 256/256 Kbps, 512/512 Kbps of 3/1 Mbps. Ook met een Tooway Konnect PRO abonnement kunt u gebruik maken van daluren, datagebruik tussen 23:00 en 07:00 uur wordt niet mee geteld bij het maandelijks data volume.


Indien u onverhoopt toch meer data verbruikt als uw abonnement toestaat kunt u het volgende doen:

 • Upgraden naar een hoger abonnement;
 • U koopt een Tooway Volume booster;
 • U wacht tot u weer uit de FAP komt en uw snelheid weer terug hebt, u houd, al is het langzaam, wel uw internet verbinding en ook uw e-mail zal ontvangen worden, al zijn (grotere) bestanden sturen of ontvangen niet aan te raden

Kortom:

 • FAP limieten gelden voor bij elkaar opgetelde download en upload verkeer in een periode van 1 maand en worden na die maand gereset;
 • Voor Thuis abonnementen geldt dat als de helft van het toegestane data volume bereikt is, bij drukte op het netwerk de snelheid ingeperkt kan worden;
 • Als het data volume verbruikt is, valt de snelheid terug naar 256 Kbps down- en upload als u een Thuis abonnement heeft. Bij Zakelijke abonnementen zal afhankelijk van uw abonnement de snelheid verlaagd worden naar 256/256 Kbps, 512/512 Kbps of 3/1 Mbps.;
 • Bovenstaande punten zijn op te lossen met een Volume Booster.

Over KA-SAT NewsSpotter

Met een Tooway KA-SAT installatie set of licht gewicht flyaway kit en een Tweeweginternet NewsSpotter account, kunt u de enorme flexibiliteit en de kosteneffectiviteit van satelliet breedband overal in Europa benutten, ook als u onderweg bent.

KA-SAT NewsSpotter is gemaakt als een omroep uplink tool voor klanten als de BBC, FoxNews en CNN. Met NewsSpotter kunt u 1 op 1 bandbreedte reserveren in blokjes van 15 minuten en gebruik maken van Max. 10 Mb upload* en download.
* 6 tot 10 Mb upload is alleen mogelijk met een Viasat PRO II modem.

Waar kunt u NewsSpotter voor gebruiken:

 • Broadcasting van video en audio materiaal;
 • Retour kijken van video en audio materiaal;
 • VoIP verbindingen;
 • Snel inzetbaar voor noodcsenario's en herstel van kritische verbindingen.

Lees hier meer over KA-SAT NewsSpotter