• Hoe werkt satelliet internet?
 • Hoe kan ik Tooway satelliet internet krijgen?
 • Hoe werkt satelliet internet?

  Wij verbinden uw computer via satelliet met een super snelle link naar de internet backbone.

  Een satelliet schotel, satelliet modem en router is alles wat u nodig heeft. De 15, 30 of 50 Mbps download snelheid is overal in Europa beschikbaar, onafhankelijk van telefoon of kabel.

  Klik hier voor meer informatie

 • Hoe kan ik Tooway satelliet internet krijgen?

  In 3 stappen bent u online:

  1. Lees deze website goed en bepaal welk abonnement u nodig heeft
  2. Bestel uw satelliet installatie set, wij nemen binnen 48 uur contact met u op voor de installatie of aflevering
  3. Monteer de satelliet set en richt de schotel uit, sluit uw computer of router aan en u bent online via snel breedband internet.

  Klik hier voor meer informatie

KA-sat

Ka-sat, de meest krachtige communicatie satelliet ooit gebouwd, is gelanceerd met een Proton raket vanuit de Baikonur Cosmodrome in Kazakhstan op 26 december 2010.

De Ka-sat  satelliet weegt net over de 6 ton, en is in geostationaire baan op 9 graden oost en zorgt voor de backbone van satelliet eigenaar Eutelsat’s nieuwe generatie Tooway diensten die vanaf nu bij ons leverbaar zijn.

De Ka-sat satelliet is gebouwd op het Eurostar E3000 platform door Astrium, heeft een levensverwachting van 16 jaar en levert totaal 70gbps doorvoersnelheid, genoeg om breedband internet aan 1,500,000 huishoudens en (mkb) bedrijven te leveren.

De satelliet levert via de unieke KA band dekking via 82 spot beams, elke spotbeam heeft een 237 Mhz Transponder geschikt voor 475Mbps en het hele spot beam netwerk dekt heel Europa inclusief de nieuwe landen, het hele mediterrane bassin, een deel van zuid Afrika en een deel van het midden oosten.

Afbeelding van de KA-sat

Eutelsat heeft rond de Ka-sat € 350 mln. geïnvesteerd voor een geavanceerd grond netwerk met een onderling aangesloten infrastructuur van 10 gateways gericht op hoge kwaliteit dienstverlening, hoge snelheid en betrouwbaarheid.

Het hele Ka sat netwerk word beheerd door Eutelsat’s dochteronderneming Skylogic in het NOC gevestigd in Turijn. Klantactivatie, ondersteuning, facturatie en ondersteunende werkzaamheden aan het netwerk worden door onze partner Europasat verzorgt in samenwerking met Tweeweginternet.

Er word gebruik gemaakt van een satelliet schotel van 75 cm doorsnee met een viasat surfbeam2 modem, de Ka sat satelliet en het nieuwe modem gebruiken de laatste technologische ontwikkelingen op gebied van kanaal doorsturing met MF-TDMA, wat gewoon betekend dat er een veel betere snelheid behaald kan worden in gebieden waar geen breedband mogelijk was.

Wij kunnen u verschillende Zakelijke satelliet internet oplossingen aanbieden:

Tooway Business abonnementen

Tooway Business satelliet internet abonnementen waarbij u gedurende de werkdag prioriteit op het Tooway netwerk hebt. U betaald een vast bedrag per maand voor een vaststaand data volume. Tooway Business is alleen beschikbaar in Europa.

Wereldwijd Powered by Alphatron Marine

Alphatron Marine beschikt over verschillende satelliet oplossingen voor wereldwijde satelliet internet dekking. Ook geschikt voor maritiem gebruik.

NewsSpotter

KA-SAT NewsSpotter uncontended service waarbij u de enorme flexibiliteit en de kosteneffectiviteit van satelliet breedband overal in Europa kunt benutten, ook als u onderweg bent. U betaalt een aantrekkelijk geprijsd tarief per gebruikte GB.

Subcategorieën