Met de DishPointer tool kunt u de richting naar de satelliet bepalen en controleren of er geen obstakels in de richting van de satelliet staan.

het is van belang dat u controleert of de plek waar u de schotel neer wilt zetten geschikt is. Dat wil zeggen dat er geen obstakels van de schotel plek in de richting van de satelliet staan. Om dit te controleren kunt u gebruik maken van de DishPointer tool om de richting van de satelliet te bepalen ten-op-zichte van uw gebouw.

Voer uw adres in bij het veld 'your location', selecteer voor Tooway: 9E Eutelsat 9A  en klik op 'Search' (Naast het veld van de adres gegevens).

Maak gebruik van de zoom tool in de kaart om meer details van uw gebouw te zien.
Sleep de groene cirkel naar de exacte plaats waar u de schotel neer wilt zetten.
De groene lijn laat de richting van de satelliet zien, waar de schotel naar toe moet wijzen.
Controleer of er geen obstakels in de richting van de satelliet staan.

Bent u goed in 'doe het zelven'? Heeft u zelf uw Canal Digitaal schotel geïnstalleerd?

In dat geval kunt u de Tooway satelliet installatie set waarschijnlijk zelf installeren. Bekijk hiervoor onze (engelse) installatie video.

De satelliet installatie set wordt geleverd met een duidelijke handleiding hoe u de schotel in-elkaar sleutelt. In de installatie video wordt duidelijk uitgelegd hoe u met het modem het satelliet signaal oppakt.

Voor het uitrichten van de schotel heeft u een op het modem aangesloten computer/laptop nodig en een gemonteerde schotel met aangesloten Tria/Buc (de kop). In deze Tria zit een pieper die op het satelliet signaal reageert, op deze manier kunt u de schotel uitrichten, zie ook de installatie video.

Verzendkosten van de satelliet installatie set bedragen € 35,00 inclusief BTW.

Indien u voor zelf installatie kiest, kunt u dit aangeven op de abonnement overeenkomst.

Tooway KA-sat installatie video

Aan de hand van de (Engelse) installatie video en de gegevens uit de Dish pointer tool kunt u bepalen of u de satelliet set zelf kunt installeren.