loading...

Meer informatie over satelliet internet

Meer info
Tooway Thuis
Tooway Zakelijk
FAP
NewsSpotter

Hoe werkt satelliet internet?

Hoe werkt satelliet internet?

Wij verbinden uw computer via satelliet met een super snelle link naar de internet backbone.

Een satelliet schotel en een satelliet modem is alles wat u nodig heeft, de 22 Mbps download snelheid is overal in Europa beschikbaar, onafhankelijk van telefoon of kabel verbindingen.

Hoe kan ik Tooway satelliet internet krijgen?

Hoe kan ik Tooway satelliet internet krijgen?

In 3 stappen bent u online:

 1. Lees deze website goed en bepaal welk abonnement u nodig heeft
 2. Bestel uw satelliet installatie set, wij nemen binnen 48 uur contact met u op voor de installatie of aflevering
 3. Monteer de satelliet set en richt de schotel uit, sluit uw computer of router aan en u bent online via snel breedband internet.

Over Tooway Thuis

Met Tooway Thuis krijgt u de beschikking over een satelliet internet verbinding met snelheden tot 30 Mbps download en 6 Mbps upload. Data volumes zijn afhankelijk van het abonnement dat u kiest, er is al een abonnement vanaf € 24,95 met een data volume van 10 GB.

Voor Thuis gebruikers zijn er 2 typen abonnementen beschikbaar, Tooway Thuis Europa en Tooway Thuis Open. Tooway Thuis Open abonnementen zijn alleen beschikbaar in Nederland, Belgïe en Spanje.

Met de Tooway Thuis abonnementen (behalve het Tooway 10 abonnement) kunt u gebruik maken van Daluren. Dit houdt in dat de data die u in die periode verbruikt niet meegeteld wordt voor het maandelijks data volume. Voor Tooway Europa 25, 40 en Extra abonnementen zijn de daluren tussen 00:00 uur en 06:00 uur, bij de Tooway Thuis Open abonnementen zijn de daluren van 01:00 tot 06:00 uur.

Indien het data volume niet voldoende is, wordt de internet verbinding niet afgesloten maar komt u in de FAP terecht. Dit houdt in dat u met een Tooway Thuis Europa abonnement op een snelheid van 64 Kbps kunt downloaden en uploaden. Bij de Tooway Thuis Open abonnementen is de downloadsnelheid in de FAP afhankelijk van het gekozen abonnement, de upload snelheid is 1 Mbps. U kunt om de snelheid terug te krijgen data bijkopen, een zogenaamde volume booster, of uw abonnement upgraden naar een hoger pakket. Uiteraard kunt u ook niets doen, eens per maand wordt het data volume gereset, u kunt dan weer gebruik maken van de volledige snelheid.

Tooway Thuis abonnementen hebben een privé dynamisch IP adres, dit houdt in dat u een IP adres krijgt binnen het Skylogic/Tooway netwerk. Vanaf daar wordt u naar het internet geleid. Dit IP adres is niet benaderbaar vanuit een externe locatie. Wilt u een vast, publiek benaderbaar IP adres, dan kiest u voor een Tooway Business PRO abonnement.

Bij Tooway kunt u de installatie set zelf aan schaffen of, in het geval van een Thuis abonnement, kunt u ook kiezen om de installatie set te huren. De minimale contract termijn voor het huren van de Tooway Installatie set is 24 maanden. Na afloop dient u het modem en de verzendkop naar ons terug te sturen. Bij aanschaf van de set kent Tooway Thuis een contract periode van 3 maanden, Tooway Business abonnementen hebben een contract periode van minimaal 1 jaar.

Klik hier voor meer informatie over de tarieven van Tooway Thuis Open.

Tooway maakt gebruik maakt van een robuuste satelliet schotel van 75 cm doorsnede met een Viasat Surfbeam2 modem. De verzend- en ontvangstkop is van zware, hoge kwaliteit en zend met een hoog vermogen uit. Hierdoor kunnen de snelheden van 6 Mbps upload gehaald worden.

Over Tooway Business PRO satelliet internet abonnementen

Onze Tooway Business PRO satelliet internet abonnementen stellen bedrijven in staat ten volle te profiteren van de goede dekking en de betaalbaarheid van Tooway. Tooway levert Business-grade satelliet breedband ongeacht uw locatie of bestaande lokale telecominfrastructuur.

Met Tooway Business PRO krijgt u de beschikking over een satelliet internet verbinding met snelheden tot 22 Mbps download en 6 Mbps upload. Data volumes zijn afhankelijk van het abonnement dat u kiest, er is al een abonnement vanaf € 45,00 (excl. BTW) met een data volume van 2 GB. Het data volume kunt u gebruiken zoals ú wenst. Of u nu het volledige volume download of upload, dat maakt niet uit.

Indien het data volume niet voldoende is, wordt de internet verbinding niet afgesloten, maar kunt u op een snelheid van 256 Kbps downloaden en een snelheid van 256 Kbps uploaden. Dit is voldoende om e-mail te versturen en voor VoIP telefonie, surfen over het internet is wel mogelijk maar erg langzaam. U kunt om de snelheid terug te krijgen data bijkopen, een zogenaamde volume booster, of uw abonnement upgraden naar een hoger abonnement. Uiteraard kunt u ook niets doen, eens per maand wordt het data volume gereset, u kunt dan weer gebruik maken van de volledige snelheid.

Prioriteit op het netwerk met Tooway Business abonnementen van Tweeweginternet    

Tussen 7:00 en 19:00 uur krijgt u voorrang op het Tooway netwerk (tenminste het dubbele van de toewijzing van de bandbreedte t.o.v. B2C abonnementen).

Daluren bij een Tooway Business abonnement van Tweeweginternet  

Ook met Tooway Business PRO abonnementen kunt u gebruik maken van Daluren, data gebruik tussen 00:00 en 06:00 uur wordt niet mee geteld bij het maandelijks data volume. U kunt daluren  aanvragen voor het tarief van € 25,00 (excl. BTW) per maand.

Met meerdere IP adressen te bestellen bij Tweeweginternet  

Tooway Business PRO abonnementen worden geleverd met 1 bereikbaar IP adres, het is mogelijk om tot maximaal 3 IP adressen extra te bestellen, tegen een vast maandelijks tarief van € 8,50 (excl. BTW) per IP adres.

Met een Tooway Business PRO satelliet internet abonnement beschikt u over:

 • 1 vast, openbaar IP-adres (land specifiek) om gemakkelijke connectiviteit naar zakelijke diensten en toepassingen mogelijk maken;
  Hoge datadoorvoer om te kunnen werken met de huidige bandbreedte hongerige zakelijke toepassingen;
 • Grote, schaalbare data volumes. Volume boosters van 1, 10, 20, 50 en 100 GB beschikbaar wanneer u dat nodig heeft;
  De laatste versnellings technologie, waaronder een geïntegreerde prestatie bevorderende proxy (PEP) met pre-ophalen om sneller te kunnen browsen en downloaden;
 • Hoge netwerk up tijden met robuuste en betrouwbare apparatuur, en het Ka-sat geavanceerde multi-redundant netwerk met 8 operationele en 2 back-up gateways over 5 landen.

Ideaal voor back-up of fail-over-connectiviteit voor uw bestaande internet aansluiting!

Klik hier voor meer informatie over Tooway Business PRO abonnementen en tarieven.

Tooway maakt gebruik maakt van een robuuste satelliet schotel van 75 cm doorsnede met een Viasat Surfbeam2 modem. De verzend- en ontvangstkop is van zware, hoge kwaliteit en zend met een hoog vermogen uit. Hierdoor kunnen de snelheden van 6 Mbps upload gehaald worden.

Fair Acces Policy (FAP) van Tooway

Wij vinden dat Tooway een eerlijk product is door gebruikers, aan de hand van wat zij willen of nodig hebben, te laten betalen voor de bandbreedte. Iemand die weinig data gebruikt betaald niet mee aan de grootverbruikers van dataverkeer zoals bij andere internet providers wel gebeurt. Om te garanderen dat iedereen zoveel mogelijk de hoogste snelheid op internet kan behalen, heeft Tooway een regel ingesteld om excessief gebruik te beteugelen en data volumes volgens abonnement  te handhaven.

Dit wordt bij Tooway de FAP genoemd wat staat voor Fair Access Policy, hierdoor worden gebruikers die in korte tijd heel veel data verkeer genereren tijdelijk beperkt in snelheid om excessief gebruik tegen te gaan en het afgesloten datavolume bij het abonnement te handhaven.

Deze techniek zorgt ervoor dat de gebruikelijke hoge verbindingskwaliteit niet verstoort word door het excessieve data gebruik van een paar gebruikers, de limiet voor datagebruik hangt af van het afgesloten abonnement.
Als deze regel niet automatisch gehandhaafd wordt zou, statistisch gezien, 80% van de totaal beschikbare bandbreedte verbruikt worden door 20% van de gebruikers.

Natuurlijk moeten we excessief data gebruik voorkomen. Als we dat niet doen kunnen gebruikers last krijgen van een trage verbinding omdat één of enkele gebruikers excessief data verbruiken.  Bijvoorbeeld gedurende spitstijden, gebruikers die excessief data verbruiken zullen merken dat niet-urgent internet verkeer (zoals peer-to-peer netwerken) een lagere prioriteit krijgen. Hiermee zorgen we ervoor dat alle andere gebruikers een snelle internet verbinding houden.

Tooway Thuis abonnementen

Als de helft van het toegestane data volume (zowel download als upload) bereikt is, kan bij drukte op het netwerk de snelheid ingeperkt worden.

Tooway Thuis abonnementen kennen een upload snelheid beperking.
Voor Tooway Open thuis abonnementen houdt dit in dat de upload snelheid terugvalt naar 1 Mbps na het uploaden van:
2 GB aan data voor Tooway Thuis Open 5,

4 GB aan data voor Tooway Thuis Open 10,
6 GB aan data voor Tooway Thuis Open 15,
8 GB aan data voor de Tooway Thuis Open 20,
16 GB aan data voor Tooway Thuis Open 30.

Voor Tooway Europa 10, 25 en 40 abonnementen houdt dit in dat de upload snelheid terugvalt naar 1 Mbps na het uploaden van:
2GB aan data voor de Tooway 10,
5GB aan data voor Tooway 25,
8GB aan data voor de Tooway 40.

Deze upload beperking geldt niet voor de Tooway Open 100 en Tooway Europa Extra abonnementen.

Daluren: Indien u kiest voor een Tooway Open abonnement of Tooway Europa 25, 40 of Extra abonnement kunt u onbeperkt data verbruiken tijdens de nachtelijke uren. Dit betekent dat software updates en grote downloads zoals films en DVD's die u gedurende deze tijd download, niet geteld worden bij uw data verbruik.

Tooway Open 100 en Tooway Europa Extra is bedoelt voor regelmatige gebruikers en biedt ongelimiteerd gebruik van websurfen en e-mailen. Voor alle andere internetprotocollen en diensten geldt dat tot 35GB u de maximum haalbare snelheidheid krijgt, tussen 40 en 100GB  krijgt u nog steeds dezelfde snelle service, maar kan het zijn dat u last heeft van drukte op het netwerk. Indien de data opgebruikt is kunt u alleen nog e-mailen en websurfen.
U kunt deze beperkingen NIET oplossen met een volume booster.

Tooway Open 100 en Tooway Europa Extra zijn niet bedoeld voor commercieel gebruik. Indien Tooway dit detecteert, zal uw verbinding beperkt of afgesloten worden.

Tooway Extra FAP uitgelegd door Tweeweginternet

Tooway Business PRO

Tooway Business PRO verbindingen krijgen tussen 07:00 en 19:00 uur voorrang op het Tooway netwerk, tenminste het dubbele van de toewijzing van de bandbreedte t.o.v. Thuis/B2C abonnementen.

Voor Tooway Business abonnementen geldt géén opload beperking.

Indien uw data volume opgebruikt is, wordt de verbinding niet afgesloten, maar houd u een snelheid over van 256Kbps down- en upload.
Ook met een Tooway Business abonnement is het mogelijk gebruik te maken van Daluren, u betaalt hier een vast bedrag per maand voor.


Indien u onverhoopt toch meer data verbruikt als uw abonnement toestaat kunt u het volgende doen:

 • Upgraden naar een hoger abonnement;
 • U koopt een Tooway Volume booster;
 • U wacht tot u weer uit de FAP komt en uw snelheid weer terug hebt, u houd, al is het langzaam, wel uw internet verbinding en ook uw e-mail zal ontvangen worden, al zijn (grotere) bestanden sturen of ontvangen niet aan te raden

Kortom:

 • FAP limieten gelden voor bij elkaar opgetelde download en upload verkeer in een periode van 1 maand en worden na die maand gereset;
 • Voor Tooway Open thuis abonnementen geldt een upload beperking, dit houdt in dat de upload snelheid terugvalt naar 1Mbps na het uploaden van
  2 GB aan data voor Tooway Thuis Open 5;
  4 GB aan data voor Tooway Thuis Open 10;
  6 GB aan data voor Tooway Thuis Open 15;
  8 GB aan data voor de Tooway Thuis Open 20;
  16 GB aan data voor Tooway Thuis Open 30;
 • Voor Tooway Europa 10, 25 en 40 abonnementen geldt ook een upload beperking, dit houdt in dat de upload snelheid terugvalt naar 1Mbps na het uploaden van
  2GB aan data voor de Tooway 10,
  5GB aan data voor Tooway 25,
  8GB aan data voor de Tooway 40;
 • U hebt het maximum van de toegestane data volume verbruikt en de snelheid valt terug naar 64Kbps voor Thuis Europa abonnementen en 256Kbps voor Business PRO abonnementen. De snelheid na het verbruiken van de data bij Tooway Open abonnementen is afhankelijk van het gekozen abonnement;
 • Bovenstaande punten zijn op te lossen met de Volume Booster, NIET van toepassing op Tooway Open 100 en Tooway Europa EXTRA;

Over KA-SAT NewsSpotter

Met een Tooway KA-SAT installatie set of licht gewicht flyaway kit en een Tweeweginternet NewsSpotter account, kunt u de enorme flexibiliteit en de kosteneffectiviteit van satelliet breedband overal in Europa benutten, ook als u onderweg bent.

KA-SAT NewsSpotter is gemaakt als een omroep uplink tool voor klanten als de BBC, FoxNews en CNN. Met NewsSpotter kunt u 1 op 1 bandbreedte reserveren in blokjes van 15 minuten en gebruik maken van Max. 10 Mb upload* en download.
* 6 tot 10 Mb upload is alleen mogelijk met een Viasat PRO II modem.

Waar kunt u NewsSpotter voor gebruiken:

 • Broadcasting van video en audio materiaal;
 • Retour kijken van video en audio materiaal;
 • VoIP verbindingen;
 • Snel inzetbaar voor noodcsenario's en herstel van kritische verbindingen.

Lees hier meer over KA-SAT NewsSpotter