Fair Acces Policy (FAP) van Tooway

Wij vinden dat Tooway een eerlijk product is door gebruikers, aan de hand van wat zij willen of nodig hebben, te laten betalen voor de bandbreedte. Iemand die weinig data gebruikt betaald niet mee aan de grootverbruikers van dataverkeer zoals bij andere internet providers wel gebeurt. Om te garanderen dat iedereen zoveel mogelijk de hoogste snelheid op internet kan behalen, heeft Tooway een regel ingesteld om excessief gebruik te beteugelen en data volumes volgens abonnement  te handhaven.

Dit wordt bij Tooway de FAP genoemd wat staat voor Fair Access Policy, hierdoor worden gebruikers die in korte tijd heel veel data verkeer genereren tijdelijk beperkt in snelheid om excessief gebruik tegen te gaan en het afgesloten datavolume bij het abonnement te handhaven.

Deze techniek zorgt ervoor dat de gebruikelijke hoge verbindingskwaliteit niet verstoort word door het excessieve data gebruik van een paar gebruikers, de limiet voor datagebruik hangt af van het afgesloten abonnement.
Als deze regel niet automatisch gehandhaafd wordt zou, statistisch gezien, 80% van de totaal beschikbare bandbreedte verbruikt worden door 20% van de gebruikers.

Natuurlijk moeten we excessief data gebruik voorkomen. Als we dat niet doen kunnen gebruikers last krijgen van een trage verbinding omdat één of enkele gebruikers excessief data verbruiken.  Bijvoorbeeld gedurende spitstijden, gebruikers die excessief data verbruiken zullen merken dat niet-urgent internet verkeer (zoals peer-to-peer netwerken) een lagere prioriteit krijgen. Hiermee zorgen we ervoor dat alle andere gebruikers een snelle internet verbinding houden.

Tooway Thuis abonnementen

Als de helft van het toegestane data volume (zowel download als upload) bereikt is, kan bij drukte op het netwerk de snelheid ingeperkt worden.

Daluren: Met een Tooway Thuis abonnement kunt u onbeperkt data verbruiken tijdens de nachtelijke uren. Dit betekent dat software updates en grote downloads zoals films en DVD's die u gedurende deze tijd download, niet geteld worden bij uw data verbruik.

Indien uw data volume opgebruikt is, wordt de verbinding niet afgesloten, maar houd u een snelheid over van 256Kbps down- en upload.

Tooway Business en Business Premium

Tooway Business satelliet internet abonnementen krijgen tussen 07:00 en 19:00 uur voorrang op het Tooway netwerk, tenminste het dubbele van de toewijzing van de bandbreedte t.o.v. Thuis/B2C abonnementen.

Indien uw data volume opgebruikt is, wordt de verbinding niet afgesloten, de snelheid zal verlaagd worden naar 256/256 Kbps. Ook met een Tooway Business abonnement kunt u gebruik maken van daluren, datagebruik tussen 01:00 en 06:00 uur wordt niet mee geteld bij het maandelijks data volume.


Indien u onverhoopt toch meer data verbruikt als uw abonnement toestaat kunt u het volgende doen:

  • Upgraden naar een hoger abonnement;
  • U koopt een Tooway Volume booster;
  • U wacht tot u weer uit de FAP komt en uw snelheid weer terug hebt, u houd, al is het langzaam, wel uw internet verbinding en ook uw e-mail zal ontvangen worden, al zijn (grotere) bestanden sturen of ontvangen niet aan te raden

Kortom:

  • FAP limieten gelden voor bij elkaar opgetelde download en upload verkeer in een periode van 1 maand en worden na die maand gereset;
  • Voor Thuis abonnementen geldt dat als de helft van het toegestane data volume bereikt is, bij drukte op het netwerk de snelheid ingeperkt kan worden;
  • Als het data volume verbruikt is, valt de snelheid terug naar 256 Kbps down- en upload;
  • Bovenstaande punten zijn op te lossen met een Volume Booster.